Skip links

Extreem weer in Noord-Italië en Oostenrijk

Verduurzaming versnellen is belangrijker dan ooit. In dat licht brengt het Groene Podium wekelijks relevant nieuws met deze week het extreem weer in Noord-Italië en Oostenrijk veroorzaakt door aardverschuivingen en overstromingen.

Brandweerlieden in Noord-Italië hebben dinsdag een groep geiten en schapen gered die midden in een overstroomde rivier vastzaten. In Noord- en Midden-Italië moesten brandweerlieden ingrijpen bij meer dan 100 incidenten veroorzaakt door water.

Door de hevige regenval in de provincie Como heeft de Italiaanse brandweer meer dan vijftig interventies uitgevoerd voor waterschade, aardverschuivingen en drainage.
Tot nu toe zijn er geen gewonden of doden gemeld. Door de hevige regenval van de afgelopen uren stroomde er puin in Blevio nadat een stroom door het gebied was gebarsten en poorten en muren had doorbroken. De autoriteiten in Venetië moesten de Mosé-kering in de lagune verhogen om te voorkomen dat het hoge water de stad zou overstromen. De situatie zal naar verwachting aanhouden en de Italiaanse militaire weerdienst voorspelt voor komende dagen aanhoudende regenbuien en onweersbuien die gepaard gaan met hagel, frequente elektrische activiteit en sterke windstoten.

De wereldberoemde Gasteiner waterval in het kuuroord Bad Gastein in Salzburg, Oostenrijk, veranderde maandag in een stortvloed na hevige regenval in de afgelopen 24 uur. Op beelden die live werden gestreamd op de Facebookpagina van Ronny Katsch is te zien hoe enorme hoeveelheden modderig water langs de schilderachtige waterval in Bad Gastein naar beneden stromen. De regio bereidt zich voor op overstromingen na een weekend van onweersbuien en te midden van aanhoudende zware regenval, aldus lokale rapporten. Volgens de Oostenrijkse omroep ORF waren er op maandag 28 augustus in delen van Oostenrijk waarschuwingen voor overstromingen en een waarschuwing voor rode regen van kracht, waarbij op ten minste twee plaatsen in rivieren 100-jarig hoogwater werd bereikt. De Inn en zijn zijrivieren, de Sill en de Ziller, werden getroffen door overstromingswaarschuwingen en in Tumpen, in het Ötztal, werden uit voorzorg 60 mensen geëvacueerd.

Dit bericht werd eerder gepubliceerd bij Euro News. Kijk hier naar de video van het noodweer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: