Skip links

Deze dingen wil je eten voor gezond haar

Het hebben van gezond haar is niet een gegeven voor iedereen. Zo is het verven van je haren niet het allergezondste en is ook het vaak gebruiken van stijltangen en krultangen niet al te best. Maar (gelukkig) kun je je haar makkelijk een boost geven door het eten van gezonde voeding. Want niet alleen gelden de voordelen van gezond eten voor de rest van je lichaam, maar ook zeker voor jouw prachtige lokken.

We hebben op een rijtje gezet welke voedingsmiddelen je het beste kunt eten voor gezond haar. 

Groene groenten

Groene groenten, you love ‘em or you hate ‘em. Bij deze groenten denken we aan spinazie, broccoli, sperziebonen, courgette, asperges… genoeg keuze in ieder geval. Maar waarom zijn ze dan zo goed voor je haren? Deze voedingsmiddelen zitten boordevol vitamine A en C, calcium en ijzer, wat de haargroei bevordert. En gezonde haargroei betekent gezonde haren. Win-win.

Bonen en peulvruchten

Voor mensen die hun haar wat glanzender zouden zien en klaar zijn met een doffe gloed, we introduce: bonen en peulvruchten. Proteïne en zink zorgen ervoor dat je haar een gezonde glans krijgt. En laat deze twee dingen nu net in die bonen en peulvruchten zitten. Easy, peasy!

Noten

Ook het eten van noten is erg populair als het gaat om het hebben van gezond haar. In noten zit zink, en zink zorgt ervoor dat je minder last hebt van haaruitval. Betekent dit dus dat als je noten eet… je niet overal meer bosjes haar hebt liggen…? Wat een verademing zou dat zijn, zeg!

Omega-3

Omega-3 toevoegen aan je dieet kunnen we iedereen aanraden. Omega-3 met DHA en EPA is namelijk goed voor je hart, hersenen en ogen. Dit zijn gezondheidsclaims die zijn toegestaan door de EFSA – de European Food Safety Authority – een agentschap van de Europese Unie dat in 2002 is opgericht om als onpartijdige bron van wetenschappelijk advies te dienen. Dat Omega-3 goed zou zijn voor je haardos is geen goedgekeurde claim, maar wel veelgehoord. Nou ja, baat het niet, dan is het in ieder geval goed voor je ogen, hersenen en hart. En als je kiest voor Omega-3 uit algenolie in plaats van visolie, dan is dat ook beter voor de vissen!

Dit artikel “These things you want to eat for healthy hair” verscheen eerder in “TrendAlert“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: