Skip links

Groene pionier Martin: “Veel mensen beseffen niet hoe schadelijk visolie is!”

In onze serie “100 seconden met…” ontmoeten we wekelijk in een vraaggesprek een nieuwe pionier. En een groene pionier is een bijzonder soort innovatieve ondernemer die het pad effent naar een écht groene economie. Vandaag is het de beurt aan Martin de Vries, oprichter van Testa-Omega 3. Leer meer over een écht duurzame Omega 3, de uitdagingen en de successen, frustraties en dromen van deze groene pionier.

Wie ben je?
Ik ben Martin de Vries. Ik werk voor Testa Omega-3 en wij vervangen visolie met algenolie. En dat doen wij, omdat we eigenlijk willen dat de omega-3 sector visvrij wordt. Het grote probleem met visolie is dat ¼ van de wereldwijde visvangst wordt gebruikt voor omega-3, terwijl die vis alleen maar omega-3 krijgt doordat die een alg eet. 

Hoe ben je in de duurzaamheid gekomen?
Ik had een productiebedrijf en een leverancier kwam bij mij en die vertelde mij dat omega-3 helemaal niet uit vis kwam maar uit algen en dat hij een technologie aan het ontwikkelen was om die omega-3 direct uit algen te halen. En zo zijn we eigenlijk samen gaan werken en hebben we het bedrijf Testa opgericht. 

Hoe gaat het nu?
Ik vind dat het wel goed gaat. Het kan alleen wat sneller. De markt is heel groot van omega-3 en er wordt nog heel veel vis gevangen voor de omega-3. En eigenlijk hebben we niet heel veel tijd dus het moet echt een stuk sneller. 

Wat is voor jou een succes?
Het succes is dat we redelijk marktaandeel beginnen te krijgen over de hele wereld. Overal een klein stukje, dus het begin is er. Het is het eerste succes.

Hoe kan er nog meer succes worden behaald? 
Ik denk dat als er meer aandacht besteed wordt aan de problematiek van de oceaan. Mensen denken altijd, we stoppen met vlees eten, we gaan over naar vis. Maar de oceaan is het grootste natuurreservaat dat we hebben en dat scheppen we gewoon helemaal leeg. Ik denk dat we daar echt veel meer aandacht aan moeten geven. 

Wat is je grootste frustratie?
Heel veel bedrijven doen aan greenwashing. Ook in onze industrie wordt er algenolie verkocht, maar hetzelfde merk verkoopt ook visolie. En ja, visolie is gewoon heel schadelijk voor het milieu. Dat moet je gewoon niet doen. Zij gebruiken onze creatie van de markt en ondertussen verkopen ze ook de visolie nog en daar verkopen ze nog meer van omdat ze als duurzaam bedrijf naar voren komen. 

Sluit je ogen…vertel ons waar je echt gelukkig van wordt.

Ik wordt echt gelukkig als ik zie hoe de mensen waar ik mee werk bezig zijn en zich inzetten voor het doel wat wij willen nastreven, dat vind ik echt fantastisch om te zien. 

Wil je meer weten over Martin en het bedrijf Testa-Omega 3 ?
Lees dan hier alle details over hoe Testa Omega 3 werkt met algen en zo duurzame Omega 3-supplementen aanbiedt of stuur een mailtje naar service@testa-omega3.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: