Skip links

Deze twee voedingsstoffen zijn een ‘veilig vangnet’ onder je immuunsysteem

Je immuunsysteem kan niet goed werken zonder selenium en vitamine D. Een gezond dieet en blootstelling aan de zon geven je toegang tot deze twee voedingsstoffen, maar het is niet altijd voldoende.

Als je gezegend bent met een sterk immuunsysteem, zou je gelukkig moeten zijn. Het maakt je veel minder vatbaar voor verkoudheid en infecties. Wist je dat bepaalde vitamines en mineralen nodig zijn om je immuniteit of je afweer zijn diverse en verschillende functies te laten vervullen? Selenium en vitamine D dragen beide bij aan een normaal immuunsysteem. De ene is een mineraal dat je uit je voeding haalt, de andere krijg je vooral door blootstelling aan zonlicht.

Goed gedocumenteerd vitamine D-supplement

Als uw niveaus van selenium en vitamine D in het lichaam voldoende zijn, dan is dat ideaal voor je immuunsysteem. Er is wel één probleem: tijdens de herfst, winter en vroege lente is de zon niet sterk genoeg om vitamine D te synthetiseren via de huid . De meesten van ons lopen daarom het risico op een vitamine D-tekort tijdens de koude maanden en kunnen daarom gebruik maken van een vitamine D-supplement zoals D-Pearls. Het voordeel van D-Pearls is dat dit product in verschillende klinische onderzoeken is gebruikt en vandaag als documentatie dienen voor de goede absorptie en betrouwbare werking van het product.

Europeanen missen selenium

Een voldoende aanbreng van selenium, een mineraal dat meer dan 25 verschillende seleniumafhankelijke enzymen (selenoproteïnen) in het lichaam ondersteunt, is ook een uitdaging. Het gehalte aan deze voedingsstof in de Europese bodem is relatief laag in vergelijking met andere delen van de wereld. Daarom bevatten onze gewassen minder selenium en zo ook het vlees van de dieren die zich met de gewassen voeden heeft ook een lager seleniumgehalte. Bij herkauwers zoals koeien tast het zelfs hun melk aan, dus ook zuivelproducten worden getroffen door het seleniumtekort. Het tekort kan op die manier de hele voedselketen raken.

Unieke breedspectrum seleniumgist

Er zijn studies uitgevoerd met een bijzonder product. SelenoPrecise, de gepatenteerde breedspectrum seleniumgist van Pharma Nord, is vrij uniek omdat het meer dan 20 verschillende seleniumsoorten bevat. Dit is wat je normaal gesproken zou krijgen door een uitgebalanceerd of evenwichtig dieet te volgen met veel verschillende seleniumbronnen. SelenoPrecise vindt men terug in Selenium+Zinc dat naast selenium ook het mineraal zink bevat naast de vitamine A, B6, C en E

Zowel D-Pearls als Selenium+Zinc zijn hoogwaardige voedingssupplementen die zijn ontworpen om de moderne mensen te helpen voldoende micronutriënten binnen te krijgen. Micronutriënten die van cruciaal belang zijn voor een goed functionerend immuunsysteem. Je moet nog steeds een gezond dieet volgen, maar met dit kleine ‘vangnet’ kun je je immuunsysteem gemakkelijk twee van de meest essentiële hulpmiddelen geven die het nodig heeft om zijn werk te doen.

Wist je dat vitamine C je immuunsysteem ondersteunt?

Naast vitamine D en selenium is het al lang bekend dat vitamine C een normaal immuunsysteem ondersteunt. De beste manier om ervoor te zorgen dat u voldoende vitamine C binnenkrijgt, is door een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen met veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen. Goede vitamine C-bronnen zijn citrusvruchten, kiwi, paprika, aardbeien, broccoli en aardappelen. Of u kunt aanvullen met BioActive Vitamine C van Pharma Nord, een niet-zure vitamine C-bron om zuur-gevoelige magen niet te irriteren.

Het artikel Deze twee voedingsstoffen zijn een ‘veilig vangnet’ onder je immuunsysteem verscheen eerder op Gezond.be.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: