Skip links

Deze 4 onverwachte factoren zorgen voor gewichtsverlies

Afvallen, gezond eten en veel sporten. We worden er elke dag mee platgegooid. Natuurlijk is het belangrijk om aan je gezondheid te denken, maar het fenomeen ‘je kan alleen afvallen als je minder calorieĆ«n eet dan dat je verbrandt’ klopt niet helemaal. Er zijn namelijk ook andere factoren die invloed hebben op je gewichtsverlies, waar je misschien nog niks van af wist. Benieuwd naar welke factoren dit zijn? Lees dan snel verder!

Hydrateren

Zoals we allemaal weten, is hydrateren cruciaal voor je lichaam. Genoeg drinken op een dag is daarom erg belangrijk. Als je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt dan zorgt dit ervoor dat je metabolisme, ook wel stofwisseling genoemd, sneller gaat werken. Je metabolisme is verbonden met de snelheid waarin je lichaam voedsel afbreekt. Dus hoe meer je drinkt, hoe sneller je stofwisseling wordt en hoe sneller je dus gewicht zult verliezen.

Stress

Dat stress slecht voor je is, is niks nieuws, maar wist je dat dit ook kan zorgen voor gewichtstoename? Stress kan zorgen voor onder andere een hogere bloeddruk, wat onze emotionele en fysieke gezondheid beschadigt. Dit kan zich uiteindelijk kan gaan uiten in gewichtstoename. Probeer dus genoeg rustmomentjes te pakken en je bezig te houden met dingen die je gelukkig maken, dit zal ervoor zorgen dat stress verminderd wordt.

Nachtrust

Dat je ouders vroeger altijd aandrongen om op tijd naar bed te gaan, vonden we toen maar stom. Toch zat hier een reden achter: het is voor je lichaam namelijk erg belangrijk om genoeg nachtrust te krijgen. Je lichaam reageert slecht op weinig slaap, waardoor er een hormoon wordt aangemaakt die ervoor kan zorgen dat je gaat overeten. Zorg er dus voor dat je die paar uurtjes extra slaap toch maar wel pakt, want dit heeft dus ook invloed op je gewichtsverlies.

Vitamines

Als we het hebben over gewichtsverlies dan is het van belang om goed te letten op de vitamines die je binnenkrijgt. Dit is namelijk een grote factor die meespeelt in het gewichtsverlies. Een vitamine die hier bijvoorbeeld goed bij helpt, is de vitamine D3. Door het gebruik van deze vitamine krijg je een sneller metabolisme en wordt er voorkomen dat niet-essentiĆ«le vetten worden opgeslagen. Bij tekort aan vitamine D3 kan je zelfs meer honger krijgen, wat weer kan leiden tot teveel eten. 

Het artikel Deze 4 onverwachte factoren zorgen voor gewichtsverlies verscheen eerder op TrendAlert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: