Skip links

Deze superfoods geven jouw huid een boost!

Iedereen heeft een favoriete huidroutine die zij dagelijks gebruiken om zichzelf te voorzien van een mooi velletje. Natuurlijk heb jij voor jezelf dé manier gevonden die voor jou persoonlijk het beste werkt. Zo maakt de één gebruik van dure producten om het huidje te reinigen, terwijl de ánder zijn gezicht, voor het slapengaan, met water wast. Dus wat voor jou goed werkt, hoeft bij je vriend(in) niet hetzelfde effect te geven.

Daarnaast is een mooi velletje niet alleen afhankelijk van een goede ochtend- en avondroutine, maar ook van de voedingsstoffen die jij dagelijks binnenkrijgt. Jouw huid is namelijk het grootste orgaan van je lichaam en zodra jij niet de juiste of te weinig stoffen inneemt, zal je lichaam harder moeten gaan werken.

Vind jij het persoonlijk erg moeilijk om een goede methode te vinden voor de verzorging van je huid of krijg je niet de juiste voedingsstoffen binnen? Lees dan snel verder en kom erachter welke vijf etenswaren een positief effect hebben op jouw huid!

Tomaten

Tomaten bevatten ontzettend veel lycopeen, dit is een krachtig antioxidant om de huid te beschermen tegen UV-straling. Dus wanneer jij meer tomaten gaat eten, kan jouw lichaam zich beter beschermen hiertegen. Dit wil niet zeggen dat jij jezelf nooit meer hoeft in te smeren en je dus nooit meer verbrandt. Nee, tomaten zorgen er alleen voor dat de bescherming over je huid versterkt wordt. Ben je geen fan van rauwe tomaten? Dan is tomatenpuree of een heerlijke pasta bolognese ook goed!

Chocolade

Geloof het of niet, maar het is wetenschappelijk bewezen dat één stukje pure chocolade per dag goed is voor je lichaam! Wanneer jij dus dagelijks een beetje snoept van deze bruine lekkernij, kan dit ervoor zorgen dat het risico op hart- en vaatziekten verkleind worden. Hoe kan dat dan? Het zit namelijk als volgt: cacao bevat flavonoïden, dit is één van de sterkste vormen van antioxidanten. Deze flavonoïden zorgen er dus voor dat je lichaam sneller herstelt van celbeschadiging. Oftewel een stukje pure chocolade, helpt jou om deze vervelende gifstoffen af te voeren, waardoor de beschadigde huidcellen in je lichaam de kans krijgen om weer te herstellen. Zo creëer je een mooie glow voor je huidje! Tip: eet natuurlijk niet te veel chocolade! Daarnaast wordt aangeraden om voor een chocolade te kiezen, waarbij zo min mogelijk bewerking heeft plaatsgevonden; denk hierbij aan pure chocolade of onbewerkt cacaopoeder.

Eieren

Eieren zijn ontzettend goed voor de huid, omdat deze onder andere ijzer en biotine bevatten. Biotine, ook wel vitamine B genoemd, is belangrijk voor een gezonde huid en gezonde haren. Dankzij de aminozuren die in eieren (en vlees) zitten, worden er nieuwe huidcellen gegenereerd. Deze cellen helpen om je huid te beschermen tegen UV-schade, waardoor de kans op kanker en pigmentenvlekken verkleind worden. Dus denk eens aan een heerlijke maaltijd met ei!

Mango

Deze heerlijke vrucht is rijk aan de vitamine A, C en B12, die ervoor zorgen dat de hoeveelheid olie op je huid wordt verminderd. Er wordt weleens gedacht dat het tekort aan vitamine A kan leiden tot meer acne. Dit heeft te maken met de productie van het eiwit die de keratine door je lichaam verhogen. Wanneer er té veel keratine wordt aangemaakt, kan dit verstopte haarzakjes en zweetklieren veroorzaken, met als gevolg er acne wordt gecreëerd. Daarnaast is het niet alleen goed voor je velletje om de mango te eten, maar kan een gezichtsmasker – gemaakt van mango – ook wonderen verrichten!

Wortelen

Deze oranje groente heeft deze kleur vanwege het hoge gehalte aan bètacaroteen. Dit is een vorm van vitamine A die ervoor zorgt dat jouw gezichtsvermogen verbeterd wordt. Daarnaast zorgt het ook voor gezond en glanzend haar. Kleine tip: wanneer je in de supermarkt staat, kies dan voor de meest oranje wortel die je ziet. Dit wil namelijk zeggen dat deze het meeste bètacaroteen bevat, ten opzichte van de andere wortelen. En hoe meer van deze vitamine erin zit, des te groter is de kans dat het een positief effect op je huid zal hebben.

Dit artikel “Deze superfoods geven jouw huid een echte boost” verscheen eerder op Trendalert

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: