Skip links

Een waterdispenser: oplossing voor schadelijke effecten van flessenwater

Dagelijks brengt Het Groene Podium concrete oplossingen die nu al klimaatverandering tegengaan. Zo kunnen we elkaar inspireren om écht duurzame oplossingen in te voeren en de transitie naar een klimaatvriendelijke economie te versnellen. Vandaag nemen we een kijkje naar de schadelijke effecten van flessenwater en hoe waterdispensers deze effecten ongedaan kunnen maken.

Flessen? Nee, dank u! We hebben het hier over flessen van glas of plastic waarin we drinkwater opslaan.
Die glazen en plastic flessen vervuilen ons milieu door de schadelijke gevolgen van niet alleen de productie maar ook het transport en de afvalverwerking die ermee gepaard gaat. Maar hoe moeten we anders aan water komen in onze kantoren, praktijken en andere gebouwen om onze dorst op een gezonde manier te lessen? Met vers getapt water!

Hier leggen we uit hoe je dat kan realiseren.
“Met een leidingwaterdispenser van BRITA kan je elk moment van de dag fris en gezond water drinken”, zegt specialist in drinkwater in Taunusstein, Hessen.
De apparaten maken het mogelijk om op elk moment te genieten van constant vers, smakelijk water uit eigen bron. Het enige dat nodig is, is elektriciteit en een waterleiding. En het is verfrissend gekoeld en koolzuurhoudend.

Een zegen voor het milieu

Omdat je jezelf op elk moment met één druk op de knop van de dispenser kunt voorzien, hoef je geen plastic flessen te kopen. Ze hoeven niet eens geproduceerd te worden. Dit vermindert op zijn beurt de enorme bergen plastic afval die al lange tijd enorme problemen veroorzaken voor rivieren, meren en oceanen en onze leefomgeving acuut in gevaar brengen. Bovendien zijn veel uitstapjes naar de supermarkt, kiosk en dergelijke ook niet meer nodig.

Hetzelfde geldt voor glazen flessen, die gerecycled kunnen worden maar vaak lange, CO2-intensieve afstanden moeten afleggen tussen de bottelarij, het verkooppunt, de consument en het statiegeldpunt. Bovendien verbruiken ze tijdens de productie nog meer CO2 dan hun plastic tegenhangers.

Ja tegen milieubescherming

Als men een waterdispenser op basis van kraanwater gebruikt, verandert de CO2-balans van de drinkwatervoorziening van de consument snel in de groene zone. 86 procent van de klimaatschadelijke uitstoot kan worden bespaard door één liter drinkwater in de dispenser te behandelen in vergelijking met dezelfde hoeveelheid merktafelwater uit de fles.

“Een sprong voorwaarts! We weten inmiddels allemaal dat CO2 een grote bijdrage levert aan de dreigende temperatuurstijging en klimaatverandering. Maar het is een feit: iedereen kan iets doen om dit proces te stoppen. Het gebruik van de waterdispenser is een goede manier om een dagelijkse gewoonte te veranderen, actief te worden en iets tegen deze ontwikkeling te doen”, maakt Stephan Liebler, hoofd Verkoop bij BRITA VIVREAU, duidelijk.

BRITA levert ook een bijdrage aan de bescherming van het milieu: bij de productie van de apparaten worden uitsluitend hoogwaardige, robuuste materialen gebruikt, die bijdragen aan een lange levensduur. De waterdispensers worden systematisch opnieuw verwerkt, zodat gebruikte apparaten na inspectie en professionele reparatie weer kunnen worden verhuurd of verkocht.

Eenvoudige installatie, zonder barrières, hygiënisch aan de top

Waterdispensers met leidingen kunnen gemakkelijk in elke omgeving worden geïntegreerd. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en kunnen vrijstaand of als tafelmodel worden geïnstalleerd of in de muur worden ingebouwd. Met het Easy Access Panel, een speciale bedieningseenheid, zijn ze ook op lage hoogte bereikbaar en dus drempelvrij.

Afhankelijk van het model komt er gekoeld, verwarmd, stilstaand of koolzuurhoudend drinkwater uit de kraan.

Het Hygiëne Plus Systeem met bacteriefilter en een thermische kiembarrière bij de uitloopkraan, die elke 90 minuten automatisch wordt verwarmd tot meer dan 120 graden, zorgt voor veilig genieten volgens de microbiologische specificaties van de Drinkwaterwet.

Een ander pluspunt is dat het gesjouw met drankkratten en de opslag ervan, evenals de hele logistiek rond het bestellen en terugbrengen, met het gebruik van het apparaat tot het verleden behoren.

Duurzaam bewust drinken

Het is bekend dat voldoende vocht, vooral water, nodig is om bijvoorbeeld de warmteregulatie van het lichaam in stand te houden. Het vlotte transport van voedingsstoffen, stofwisselingsprocessen en verschillende chemische reacties zijn ook afhankelijk van voldoende vochtinname. Volwassenen zouden minstens 1,5 liter per dag moeten drinken: Mensen die te weinig drinken zijn meestal minder goed bestand tegen fysieke en mentale stress.

Als vers bereid drinkwater op elk moment en met weinig moeite uit de automaat beschikbaar is, moedigt dit mensen automatisch aan om meer te drinken. Het spreekt voor zich dat water gezonder is dan suikerhoudende dranken. In deze context kunnen waterdispensers een grote bijdrage leveren aan gezonde voeding.

Stephan Liebler, Hoofd Verkoop bij BRITA VIVREAU, hoopt dat nog veel meer bedrijven zullen overstappen van statiegeldflessen op waterdispensers uit de kraan. Een eenvoudige stap met een groot duurzaam effect.

“Waar het op neerkomt: we zijn vastbesloten om een positieve en duurzame verandering teweeg te brengen in de manier waarop mensen water drinken. Voor het klimaat, het milieu en een gezonde levensstijl”, vat Stephan Liebler het samen.

Het bedrijf BRITA, gevestigd in Taunusstein, Hessen, werd in 1966 opgericht door Heinz Hankammer.
Zijn doel was om kraanwater zo praktisch en intelligent mogelijk te maken. Sindsdien heeft BRITA zich van een eenmanszaak ontwikkeld tot een wereldwijde marktleider in drinkwateroptimalisatie die actief is op vijf continenten en in 69 landen en bijna 2.000 mensen in dienst heeft.

Bron: Good Impact en Het Groene Podium.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: