Skip links

Grootste binnenboerderij in Dubai

Als je straks een prakje sla eet in een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Emirates is de kans groot dat dat groene blaadje van een binnenboerderij uit Dubai komt.
Het bedrijf Bustanica heeft een overeenkomst met Emirates en opende een binnenboerderij, een ‘indoor farm” van 30.000 vierkante meter.

In een land als Dubai is het buiten te heet en te droog om bladgroenten te verbouwen maar in een gebouw kun je alles beheersen: de temperatuur, luchtvochtigheid en het watergebruik. Sterker nog, als je alles goed inricht, kun je water bijna allemaal recyclen.

Indoor farming is duur

Hoewel dit soort ‘indoor farming’ op veel plekken te duur is ten opzichte van akker- of glastuinbouw biedt het voor Dubai uitkomst. Ten eerste speelt geld vaak geen rol in het rijke land. Ten tweede is het er te warm en te droog voor reguliere landbouw.

Het bedrijf Bustanica heeft supermarkten in Dubai. Daar komt een deel van de miljoen kilo aan bladgroente terecht. Maar het grootste deel gaat naar de catering van luchtvaartbedrijf Emirates. Het bedrijf wil graag duurzaam en (pseudo)lokaal vliegtuigeten uitdelen aan de reizigers. De boerderij helpt daarbij.

250 miljoen liter water

De besparing in een ‘indoor farm’ is groot. Omdat je water hergebruikt, is er 95 procent minder van nodig. Het scheelt op jaarbasis 250 miljoen liter water volgens Bustanica. Volgens het bedrijf is de besparing zo hoog doordat ze een intelligent computersysteem hebben dat precies regelt hoeveel water elke plant moet krijgen. Door ook de voedingsstoffen in het water heel precies af te stemmen kan elk plantje zo snel mogelijk groeien.

Dat is een bijkomend voordeel van een ‘indoor farm’: je bent op geen enkele manier meer overgeleverd aan de grillen van Moeder Natuur. Licht, voedsel en vocht worden door een grote computer uitgedeeld aan de groeiende planten.

Het artikel Grootste binnenboerderij in Dubai verscheen eerder op Change Inc.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: