Skip links
cadeau

10 Manieren om je ongewenst cadeaus een tweede leven te geven!

Heb je cadeaus gekregen die je niet leuk vindt? Leer hier bij de Groene Consument dé kunst van het “opnieuw schenken” en recycle je geschenken. Wij leggen hieronder uit hoe. Wat de Engelsen ‘regifting’ noemen, is niets meer dan het goede “oude” recyclen van een nutteloos cadeau dat niet past bij iemands behoeften of wat iemand al had.

Een fenomeen dat, onnodig te zeggen, zijn piek bereikt na de feestdagen en dat steeds meer mensen leuk lijken te vinden. De feestdagen zijn nog niet voorbij en er zijn al een heleboel kerstcadeaus, de ongewenste cadeaus, die opnieuw op de markt worden gebracht: van kleding en accessoires (de tas vanwege ‘ongewenst cadeau van mijn vader’ of het rode horloge dat ik twee keer heb gekregen), tot meubels en design, van huishoudelijke artikelen tot kleine apparaten (zoals de ongelukkige Blu-ray boxset van de eerste twee seizoenen van Game of Thrones) en talloze technische cadeaus (van digitale camera’s tot smartphones) met de meest voorkomende formulering ‘verkopen vanwege dubbel cadeau’.

De opbrengst? De meeste ‘regifters’ zetten de opbrengst opzij om geld te sparen, terwijl anderen het opnieuw gebruiken om iets nieuws te kopen. Vrouwen zijn meer geneigd om te sparen, zij zetten geld opzij in afwachting van toekomstige uitgaven.

HOE WORD JE EEN “REGIFTER”?

  1. Goed, het moment is nu je dit leest al voorbij maar toch hopen we dat je het beledigende cadeau
    zo voorzichtig mogelijk hebt uitgepakt, zonder de originele verpakking uit elkaar te halen en oneindige dankbaarheid en toewijding te tonen aan de lieve schenker.
  2. Voordat je een webadvertentie maakt, moet je even zoeken naar verkoopprijzen van artikelen die vergelijkbaar zijn met die van jou. De juiste prijs zal je helpen om van het item in kwestie af te komen.
  3. Als je het product online zet, maak dan duidelijke en aantrekkelijke foto’s en geef aan dat het gloednieuw is.
  4. Duidelijkheid in de beschrijving van het item, het merk en verschillende details zoals kleur, grootte, versies en specificaties zijn informatie die het verschil kunnen maken.
  5. Bied verschillende betaalmethoden aan en geef de voorkeur aan veiligere methoden zoals iDeal of een tikkie.
  6. Zorg voor een goede verpakking van het artikel voor verzending, zodat eventuele breekbare artikelen goed verpakt op hun bestemming aankomen.
  7. Verzend de artikelen zodra de verkoop is afgerond.
  8. Als je meer dan één cadeau hebt waar je geen moer om geeft, nou, dan heb je een beetje pech, maar je kunt een verzameling maken om potentiële kopers te inspireren en deze delen op je sociale kanalen of via e-mail (maar pas op dat je de mensen die je die mooie cadeaus hebben gegeven er niet bij betrekt…).
  9. Als je niet weet hoe je met technologie en online verkoop moet omgaan, is er in elke stad wel een rommelmarkt waar je je spullen kunt verkopen: je verdient er niet veel geld mee, maar een extra euro op zak komt altijd van pas.
  10. Het zou goed zijn om die cadeaus te geven zonder er iets voor terug te krijgen: een deken? Geef het aan de eerste dakloze die je tegenkomt. De dubbele tas? Die zou de schoonmaakster in het winkelcentrum geweldig vinden. De mixer? Kijk of de oude dame beneden er eentje nodig heeft….

Het meest verdiende en duurzame cadeau om te geven en te krijgen is dat cadeau dat vele jaren warmte en plezier kan brengen. Heb je zelf ook een tip of advies voor de Groene Consument?
Stuur het naar redactie@hetgroenepodium.nl!


Bron: GreenMe en het Groene Podium

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Laat je email achter en ontvang tips & advies!

E-mailadres:

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: