Skip links

Gezocht: 51.000 arbeidskrachten voor verduurzamen van Nederlandse economie

Ook de industrie in Nederland is steeds meer aan het verduurzamen en dat blijkt ook uit analyses vanuit het UWV die hun blik werkten op de arbeidsmarkt.

De industrie in Nederland is namelijk verantwoordelijk voor 30 procent van onze landelijke CO2-uitstoot. De sector moet de komende jaren dus flink verduurzamen en daar zijn veel arbeidskrachten voor nodig. Het aantal openstaande vacatures is in de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, tot 51.000 – zo meldt het UWV.

De beroepen die de industrie moeten gaan verduurzamen, zijn in zeven jaar tijd meer dan verdubbeld. “Er zijn geen andere beroepen nodig, maar wel andere kennis en vaardigheden. Daarvoor is bijscholing nodig doordat personeel met andere machines, installaties of grondstoffen gaat werken,” vertelt Suzanne IJzerman, arbeidsmarktadviseur UWV.
“Er zijn verschillende technici nodig op het gebied van procestechniek, werktuigbouw en elektro.”

VERDUURZAMINGSMAATREGELEN 

Er zijn meerdere manieren om de industrie te verduurzamen, bijvoorbeeld door vervuilende grondstoffen en brandstoffen te vervangen door schonere alternatieven. Ook kunnen er nieuwe technologieën worden gebruikt. Andere verduurzamingsmaatregelen zijn afvang, opslag en hergebruik van broeikasgassen en materialen. 

KRAPPE ARBEIDSMARKT 

Dat er veel vacatures openstaan in de industrie komt niet alleen door de verduurzamingsopgave. IJzerman: “Ook los van het klimaat is er al veel vraag naar deze vakmensen. Daarnaast zijn er relatief veel 60-plussers in de industrie die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en de arbeidsmarkt verlaten. Ook zijn er dalende studentenaantallen in het mbo en hbo voor relevante opleidingen. Het aantal openstaande vacatures is in zeven jaar tijd meer dan verdubbeld, tot bijna 51.000 in het tweede kwartaal van 2023.”

KRAPTE OPVANGEN 

Goed personeel is essentieel om de industrie verder te verduurzamen. Gelukkig is er voorzichtig goed nieuws: het aantal mensen met een technische baan neemt steeds verder toe. Maar omdat de vraag naar technisch personeel in de toekomst alleen maar groter wordt, worden er maatregelen genomen om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen. Zo bieden werkgevers, onderwijsinstellingen en organisaties zoals het UWV gerichte opleidingstrajecten voor zij-instromers aan. Dit maakt het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om de overstap te maken naar een technisch beroep.

BRON: het Groene Podium/Change.inc

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Ontvang tips & advies!

E-mailadres: